Salina Cacica
Salina Cacica este situată în localitatea cu acelaşi nume, în partea central-estică a judeţului Suceava, la poalele estice ale Obcinei Mari. Mina de sare de la Cacica, reprezintă un obiectiv turistic ce se vizitează de la jumătatea sec. al XIX-lea, pe un traseu scurt, care s-a păstrat până în prezent. Salina Cacica este deosebită prin vechime, simplitate şi spaţii generoase, pregătite pentru vizitare, dispuse pe mai multe orizonturi.
Aerosolii salini cu efecte terapeutice, temperatura constantă de cca. 140C, puritatea şi frumuseţea locului, recomandă salina în orice anotimp pentru relaxare şi agrement. Prin galeriile săpate manual în masivul de sare, se ajunge la adâncimea de 44m, în Grota Piticilor şi în Sala de Bal, săpate manual, fără utilaje.
Sanctuarul Marian Cacica
În 1902, preoţii misionari care au preluat Parohia Cacica au găsit biserica mai sus prezentată în ruine. Iată cum este descrisă ea de pr. Slominski: “O bisericuţă foarte săracă şi mică; apreciată de autorităţi drept baufällig, poate fi închisă oricând”. S-a iniţiat reconstrucţia ei începută de pr. Maurycy Kolankiewicz în 1892, iniţiativa înaintând greu din cauza birocraţiei austriece.
Pentru că guvernul era într-un fel patron al tuturor bisericilor din Bucovina, proiectul reconstrucţiei trebuia să fie atent examinat şi aprobat nu doar de către autorităţi, ci şi de însuşi ministrul. [articol integral]
Biserica de lemn Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Pârteştii de Sus
Cunoscută și ca Biserica „Sfinții Voievozi”, este un lăcaș de cult ortodox construit în anii 1779-1780 în satul Pârteștii de Sus din comuna Cacica aflată în județul Suceava. Edificiul religios se află localizat în centrul satului, în apropiere de drumul național DN 2E, pe drumul ce duce spre Solonetu Nou și are hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, sărbătorit la data de 8 noiembrie.
Biserica de lemn din Pârteștii de Sus este construită din bârne de brad, cioplite în patru muchii și încheiate în “coadă de rândunică”. Ea se sprijină pe un soclu din piatră de râu. Edificiul are un acoperiș din șindrilă în două pante, cu o turlă octogonală deasupra naosului. Streașina edificiului este foarte largă, având 1.40 m. [articol integral]
Mănăstirea Humor
Mănăstirea Humor (denumită uneori și Mănăstirea Humorului) este o mănăstire ortodoxă construită în anul 1530 în satul Mănăstirea Humorului din comuna omonimă de către marele logofăt Toader Bubuiog. Biserica mănăstirii are hramurile Adormirea Maicii Domnului (sărbătorit în fiecare an pe 15 august) și Sfântul Mucenic Gheorghe (sărbătorit la 23 aprilie). [articol integral]
Mănăstirea Voroneţ
Mănăstirea Voroneț, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, astăzi cartier al orașului Gura Humorului. Mănăstirea se află la 36 km de municipiul Suceava și la numai 4 km de centrul orașului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare(1457-1504). [articol integral]
Mănăstirea Suceviţa
Mănăstirea Sucevița este o mănăstire din România, situată la 18 km de Rădăuți (județul Suceava), înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Tradiția așează pe valea râului Sucevița, între dealuri, o biserică din lemn și o schivnicie de pe la începutul veacului al XVI-lea. [articol integral]
Mănăstirea Putna
Mănăstirea Putna este un lăcaș monahal ortodox, unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice românești. A fost supranumită „Ierusalimul Neamului Românesc” (Mihai Eminescu).
Mănăstirea se află la 33 km nord-vest de orașul Rădăuți, în județul Suceava, în nordul Moldovei.
Mănăstirea a fost un important centru cultural; aici s-au copiat manuscrise și au fost realizate miniaturi prețioase. Lăcașul deține un bogat muzeu mănăstiresc, cu broderii, manuscrise, obiecte de cult, icoane etc. [articol integral]
Mănăstirea Moldoviţa
Mănăstirea Moldovița este una din vechile așezări călugărești, cu un important și glorios trecut istoric, străjuitoare de veacuri la hotarul Moldovei de nord, situată în comuna Vatra Moldoviței la o distanță de circa 15 km de comuna Vama.
Biserica pictată a mănăstirii este înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. [articol integral]
Mocăniţa Huţulca Moldoviţa
Calea ferata cu ecartament îngust de la Moldoviţa a fost construită de un proprietar de gater din Munchen, Louis Ortieb, şi dată în folosinţă în anul 1888 pentru transport de masă lemnoasă de la pădure la gater. În anul 1909 linia a fost preluată de la fondul bisericesc care a schimbat ecartamentul liniei de la 800mm la ecartament standardizat 760mm. Iniţial, traseul mocanitei avea 23,9 kilometri, de la Moldoviţa la Rososa, însă în decursul anilor s-a mai construit o mulţime de variante şi tot sistemul a ajuns in anul 1987 cu înfiinţarea porţiunii Rascovei – Rasca dreapta + Arsuri la o lungime de 73km. Vezi program.
Pârtia Şoimul din Gura Humorului
Detalii tehnice pârtie:
- lungimea pârtiei – 1.478 m
- 5 tunuri de zăpadă amplasate pe pârtie
- 1 maşină de bătut zăpada
- drum de acces către pârtie modernizat
- parcare amenajată la baza pârtiei – 344 locuri
- instalaţie nocturnă
Detalii telescaun:
- lunginea instalatiei – 1.332 m
- altitudinea la baza – 477 m
- altitudinea la varf – 762 m
- durata unei urcari – 9’36”
- numar cabine – 97 (a cate 4 locuri)
- viteza de deplasare – 2,3 m/s
- capacitatea de transport – 1200 pers/h
Vezi program.
DE CE SĂ ALEGI COMPLEX AGREMENT CACICA
Locul unde relaxarea nu are limitePentru că ştim cât de mult contează pentru voi să vă relaxaţi, v-am pregătit cele mai deosebite condiţii la saună, masaj şi piscină interioară iar pentru relaxarea activa am construit primul si singurul Aqua Park din Suceava.
Ai venit să te relaxezi împreună cu copiii?! Nici o problemă! Complex Agrement Cacica Complex Agrement Cacica a amenajat spatii speciale pentru copii de toate varstele atat in interior cat si la exterior. Sigur veţi vrea sa retraiţi copilăria alături de ei pe toboganele cu apă din Aqua Park sau construind castele de nisip pe plajă.
Pentru că sănătatea e mai bună decât toate, vă invităm la sala de fitness şi forţă din cadrul Complex Agrement Cacica, băi în piscina cu apă sărată, aerosoli în salina de suprafaţă, saună semiumedă, saună uscată, masaj şi înot în piscina cu apă dulce.
După o zi la Complex Agrement Cacica ai nevoie de o masă copioasă şi odihnă. Complex Agrement Cacica a amenajat pentru tine o terasa chiar in fata toboganelor cu apa din Aqua Park unde puteti servi in sezonul cald meniul zilei, pizza, preparate la gratar, ciorbe si alte preparate gustoase precum si o gama larga de bauturi nonalcoolice.